Current Date : 1/15/2025 صفحه اصلي |  مديريت محتوايي  |  تماس با ما |  ارتباط با مديريت 
 English  |  Persian كنسرواتوار موسيقى تهران   
Quick Link
در آينه مطبوعات  «
بخش بين الملل  «
تقدير نامه ها  «     
بازديد ها  «     
قراردادهاي فرهنگي  «     
ثبت نام براي تحصيل  «     
شرايط تحصيل در  «     
كنسرواتوارهاي خارجي     
ساير سايتها  «
سازشناسي  «
مهندسي صدا  «
موسيقي الكترونيك  «     
الكتروآكوستيك  «     
استوديوها  «     
سازشناسي الكترونيكي  «     
نرم افزارها  «     
آكوستيك  «     
عضويت در خبرنامه  □
نام
ايميل

آرشيو اخبار

۸۸۸۲۴۰۵۰ - ـ۸۸۹۱۳۰۱۰ ـ ۸۸۳۱۶۱۹۲

تاريخ خبر : 21/11/1386

نغمات موسیقی ایرانی با ادبیات عرفانی مستحكم شده است 

  موسیقی ایرانی به غایت، حاوی خصیصه هدایت فطری مخاطبان خود به سوی خدا است زیرا در راه تكامل خود طی قرون مختلف از اندیشه ایرانی، اسلامی بهره فراوان برده است.


  موسیقی ایرانی به غایت، حاوی خصیصه هدایت فطری مخاطبان خود به سوی خدا است زیرا در راه تكامل خود طی قرون مختلف از اندیشه ایرانی، اسلامی بهره فراوان برده است. زمان خیری؛ نوازنده نی و كارشناس موسیقی؛ در گفتگو با خبرگزاری قرآنی درباره تأثیر موسیقی بر فطرت خداجوی مخاطبان گفت: «موسیقی به عنوان هنری الهی و آسمانی كه براساس اهداف سازنده و هدایتگر خلق شده است، كاركردی جز تأثیر بر فطرت انسان ها و بیدارسازی حس خداجو ندارد و نخواهد داشت.» وی تصریح كرد: «شعر و فلسفه ایرانی، اسلامی ویژگی های منحصربه فرد خود را دارد و هنگامی با موسیقی ایرانی كه خود نیز حاوی ارزش های الهی است، تركیب می شود تأثیری دوچندان می گذارد. زیربنای تمام نغمات موسیقی ایرانی با ادبیات عرفانی مستحكم شده و چنان تركیبی را ساخته كه به راحتی تخریب نمی شود و تحت تأثیر روزمرگی ها قرار نمی گیرد.»
این كارشناس موسیقی تأكید كرد: «تلفیق بسیار مناسب موسیقی و ادبیات ایران چنان تأثیرگذار است كه مخاطبان غیرایرانی و ناآشنا با این موسیقی، درصورت شنیدن آن تحت تأثیر قرار می گیرند. به هرحال معیارهای موسیقی ایرانی چه در ساز و چه در آواز به دلیل الهی و آسمانی بودن حتی بر شنوندگانی كه به زبانی غیر از فارسی تكلم می كنند نیز مشهود است.» خیری درباره آسیب هایی كه ممكن است در عصر تكنولوژی بر ظرایف موسیقی ایرانی وارد آید، توضیح داد: «با پیشرفت رسانه ها، فناوری و پیچیدگی زندگی، ممكن است كه مخاطب كمتر وارد كنه موسیقی الهی شود اما این پیچیدگی چیزی از خصایص كلی و جزئی آن را كم نمی كند زیرا دستاوردی است كه طی هزاران سال ساخته و پرداخته و پالایش شده و به این راحتی تخریب نمی شود.
برای آشنایی مخاطب نیز باید این موسیقی را به شیوه عمیق تری به مخاطب شناساند و عرضه كرد تا او با آگاهی بیشتری به شنیدن آن بپردازد.» خیری درباره صداقت و پاكی ذات خالق موسیقی و تأثیر آن بر اثر توضیح داد: «اگر ذات آهنگساز، نوازنده یا خواننده تلطیف نشده باشد، به طبع بر شنونده نیز تأثیر نخواهد گذاشت. این معضلی است كه متأسفانه امروزه گریبان بسیاری از نوازندگان را حتی در سطوح حرفه ای گرفته است در صورتی كه به نظر من اگر نوازنده ریشه ها را نشناسد و با بنیادها آشنا نباشد، اثرش گیرایی لازم را نخواهد گذاشت.»


تهيه و ارسال خبر    :   حسين رستمي

ثبت نام آغاز شد

  پرينت صفحه جاري   پست الكترونيك   ذخيره آدرس سايت
 

88913010  (021)98+ خيابان كريمخان زند ، ابتداي خيابان استاد نجات اللهي ، پايين تر از كليسا ، ساختمان 299
info@TehranConservatory.ir CopyRight © 2007 All Right Reserved Tehran Conservatory of Music  
Web Design : Ati Net Co .   Programmer : Hassan Rashidi