Current Date : 1/15/2025 صفحه اصلي |  مديريت محتوايي  |  تماس با ما |  ارتباط با مديريت 
 English  |  Persian كنسرواتوار موسيقى تهران   
Quick Link
در آينه مطبوعات  «
بخش بين الملل  «
تقدير نامه ها  «     
بازديد ها  «     
قراردادهاي فرهنگي  «     
ثبت نام براي تحصيل  «     
شرايط تحصيل در  «     
كنسرواتوارهاي خارجي     
ساير سايتها  «
سازشناسي  «
مهندسي صدا  «
موسيقي الكترونيك  «     
الكتروآكوستيك  «     
استوديوها  «     
سازشناسي الكترونيكي  «     
نرم افزارها  «     
آكوستيك  «     
عضويت در خبرنامه  □
نام
ايميل

آرشيو اخبار

۸۸۸۲۴۰۵۰ - ـ۸۸۹۱۳۰۱۰ ـ ۸۸۳۱۶۱۹۲

تاريخ خبر : 14/11/1386

نت‌هایی كه برای انقلاب نواخته شد 

  در طول سالها و روزهای شكل گیری انقلاب قطعات موسیقی زیادی توسط بسیاری از هنرمندان با مضمون انقلاب ساخته شد كه همگی یادآور آن سالهای پر خاطره است.


  نوستالژی روزهای انقلاب تا حد زیادی متاثر از موسیقی است. هنرمندان موسیقی در این دوران دوشادوش انقلاب مردم حركت كردند تا جایی كه گاه مردم با بهره گرفتن از آنها،در خیابانها شعارهایشان را سر می‌دادند. البته حركت‌های انقلابی هنرمندان موسیقی كه امروز دایره بزرگان موسیقی را تشكیل می‌دهند،از همان سال‌های آغازین دهه ۵۰ در مركز حفظ و اشاعه موسیقی شكل گرفت و هر كدام از آنها در دست به خلق آثاری ماندگار زدند.
آنهایی كه امروز هر كدام در قله‌ای از هنر موسیقی ایستاده‌اند در سالهای تیره و تار قبل از انقلاب با زخمه زدن بر سازهایشان نوای پیروزی و مبارزه را در اذهان مردم زنده می‌كردند.موسیقی آنها،موسیقی اعتراض و ارج نهادن به مبارزات مردمی بود.
یكی از این هنرمندان كه از همان سالها شروع به ساختن موسیقی‌ با مضمون انقلاب كرد «حسین علیزاده» بود.او كه در سال ۵۶-۵۵ دوران سربازی‌اش را طی می‌كرد برای سهیم شدن در مبارزات مردمی قطعه «حصار» را در یادبود زندانیان سیاسی رژیم شاه در دستگاه چهارگاه ساخت و از آن پس همه هنرمندان دست در دست هم به ساخت قطعات انقلابی پرداختند.
● ساخت «ژاله خون شد»در زیر زمین خانه «لطفی»
پس از قیام خونین ۱۷ شهریور «علیزاده»، «مشكاتیان» و دیگران به طور دسته جمعی از رادیوی آن زمان استعفا دادند و سپس در زیر زمین خانه «محمدرضا لطفی» گرد هم آمدند و قطعاتی را ساختند و نواختند كه یكی از آنها «ژاله خون شد»با شعری از «سیاوش كسرایی»و آهنگسازی«علیزاده» و خوانندگی«محمدرضا شجریان»بود.
● چاووش و آغاز دیگری برای موسیقی انقلابی
بزرگان موسیقی در زمان شكل گیری انقلاب و بعد از استعفا از رادیو به خاطر كشتار ۱۷ شهریور، كانون موسیقی چاووش را تشكیل دادند و شبانه روز دست به ساخت سرودها،تصانیف و موسیقی‌های بی‌كلام زدند كه از دل این فعالیتها قطعاتی چون «رزم مشترك»ساخته و سروده «پرویز مشكاتیان»با صدای«محمدرضا شجریان»،تصنیف «برادر بی قراره»ساخته «لطفی»و خوانندگی«شجریان»،«ای ایران»با صدای «ناظری»،«اتحاد» از «علیزاده»،«شهید»به آهنگسازی «علیزاده» و خوانندگی«ناظری»،«تیغ باید خون فشاند»از «لطفی»،«ایران ای سرای امید»با صدای «شجریان» ،«ای برادر»از «لطفی»و با صدای«ناظری»و ...ساخته شد كه بعدها در قالب آلبوم‌های «چاووش» در بازار موسیقی منتشر گردید.البته آلبوم «چاووش هفت»سال ۵۸ به مناسبت اولین سالگرد انقلاب اسلامی انتشار یافت.
● وقتی سروده‌های هنرمندان شعار مبارزان می‌شود
با توجه به سرنگونی رژیم شاه بسیاری از هنرمندان پاپ برای اینكه دیگر جایی برای ترویج هنر خود نمی‌دیدند ایران را ترك كردند اما این به منزله خالی شدن عرصه پاپ نبود چرا كه هنرمندان متعهدی بودند كه بر خلاف نبود شرایط مناسب هنری، با بهره‌گیری از فضای انقلابی در زیر زمین خانه‌هایشان تنها در چند روز قطعه‌ای را می‌ساختند و در دسترس مردم قرار می‌دادند.همین سرودها در روزهای شكل گیری انقلاب شعارهایی بود كه مردم در تظاهرات‌ها می‌خواندند.
قطعاتی چون الله الله الله به آهنگسازی «فریدون خشنود» بر اساس شعری از «افشین سرفراز» و با صدای «رضا رویگری»، آمریكا آمریكا ننگ به نیرنگ تو، به لاله در خون خفته،بوی گل سوسن و یاسمن آید،بهاران خجسته باد،هوا دلپذیر شد، گل از خاك بر دمید، این بانگ آزادی با شعری از «حمید سبزواری» و خوانندگی«محمد گلریز» ،خمینی ای امام از «حمید شاهنگیان»،آمریكا ننگ به نیرنگ تو ساخته«احمد علی راغب»،سرو آزادی به آهنگسازی«حمید شاهنگیان» و ...محصول این روزهاست كه بعد از پیروزی انقلاب از رادیو و تلویزیون پخش شدند.
● شاخص‌ترین سرود‌های انقلابی منتشر می‌شوند
بعد از گذشت ۲۹ سال از پیروزی انقلاب اسلامی، مركز موسیقی صدا و سیما شاخص‌ترین سرود‌های انقلابی را در قالب آلبومی منتشر خواهد كرد.این اقدام هم اكنون در حال انجام شدن است كه پس از بازسازی برخی قطعات انتشار خواهد یافت.

منبع : خبرگزاری فارس


تهيه و ارسال خبر    :   روابط عمومی کنسرواتوار تهران

ثبت نام آغاز شد

  پرينت صفحه جاري   پست الكترونيك   ذخيره آدرس سايت
 

88913010  (021)98+ خيابان كريمخان زند ، ابتداي خيابان استاد نجات اللهي ، پايين تر از كليسا ، ساختمان 299
info@TehranConservatory.ir CopyRight © 2007 All Right Reserved Tehran Conservatory of Music  
Web Design : Ati Net Co .   Programmer : Hassan Rashidi