Current Date : 1/15/2025 صفحه اصلي |  مديريت محتوايي  |  تماس با ما |  ارتباط با مديريت 
 English  |  Persian كنسرواتوار موسيقى تهران   
Quick Link
در آينه مطبوعات  «
بخش بين الملل  «
تقدير نامه ها  «     
بازديد ها  «     
قراردادهاي فرهنگي  «     
ثبت نام براي تحصيل  «     
شرايط تحصيل در  «     
كنسرواتوارهاي خارجي     
ساير سايتها  «
سازشناسي  «
مهندسي صدا  «
موسيقي الكترونيك  «     
الكتروآكوستيك  «     
استوديوها  «     
سازشناسي الكترونيكي  «     
نرم افزارها  «     
آكوستيك  «     
عضويت در خبرنامه  □
نام
ايميل

آرشيو اخبار

۸۸۸۲۴۰۵۰ - ـ۸۸۹۱۳۰۱۰ ـ ۸۸۳۱۶۱۹۲

تاريخ خبر : 30/10/1386

ارکستر سمفونیک و موسیقی کلاسیک نیاز به بازسازی دارد 

  اغلب دست اندرکاران امور فرهنگی اجازه ورود نیروهای جوان و جدید را به حوزه موسیقی کلاسیک نمی دهند در حالی که به عقیده من موسیقی کلاسیک در ایران نیاز به بازسازی و احیای دوباره دارد.


  نادر مشایخی در باره آخرین تحولات و وضعیت فعلی ارکستر سمفونیک ،موسیقی کلاسیک وهمچنین بلاتکلیفی رهبری این ارکستر و... صحبت کرد.
این رهبرغیر فعال ارکستر سمفونیک تهران در خصوص وضعیت موسیقی کلاسیک در ایران گفت : فرهنگ موسیقی کلاسیک در ایران فرهنگ فخرفروشی است که از یک خود کم بینی تاریخی ناشی می شود و متاسفانه در حال حاضر هم شاهد هستیم که به اسم موسیقی کلاسیک آثاری بسیار سخیف در نازل ترین کیفیت ممکن از سوی برخی آهنگسازان که اتفاقا ادعای بسیاری در این حوزه دارند ارائه می شود و نکته تاسف بارتراینکه اغلب این آثار درسطحی به مراتب بالاترحدود ۲۰۰ سال پیش در اروپا انجام شده است و حالا همین موزیسین ها کپی نامناسبی از این آثار را اجرا می کنند.
این موسیقیدان درادامه خاطر نشان کرد : موسیقی کلاسیک در ایران نیاز به بازنگری و احیای دوباره د ارد و اغلب کسانی که در حوزه موسیقی کلاسیک فعال هستند باید این حوزه را برای همیشه کنار بگذارند و با یک مدیریت جدید و البته وجود نیروهای جوان و تازه نفس که اتفاقا انگیزه های بسیار بالایی نیز دارند این عرصه را دوباره بسازند و خوشبختانه باید متذکر شوم که نیروهای مناسب برای جایگزینی نیز وجود دارد.
رهبرارکستر سمفونیک تهران در خصوص چگونگی احیای موسیقی کلاسیک در ایران گفت : سمبل موسیقی کلاسیک در ایران ارکسترسمفونیک تهران است که در بلاتکلیف ترین شرایط ممکن به سر می برد و برای ایجاد یک تحول بنیادین ابتدا باید از ارکسترسمفونیک شروع کنیم چراکه این ارکستر به خودی خود پتانسیل لازم برای ایجاد تغییر و تحول در این حوزه را دارد و این امکان جز با تغییر مدیرت میسر نمی شود.
وی در ادامه با اشاره به ضعف مدیریت درموسیقی کلاسیک گفت : بزرگترین معضل در حوزه موسیقی ضعف مدیریت درامور فرهنگی است به این معنی که اغلب مشاوران فرهنگی مدیران دولتی ناکارآمد و ناآگاه به کلیه امور در بخش های فرهنگی هستند که متاسفانه حوزه موسیقی کلاسیک هم از این قاعده مستثنی نیست و این مشاوران هستند که آدرس غلط و راه اشتباه نشان می دهند.
مشایخی در ادامه خاطرنشان کرد : اصل زیبایی هنر و البته هنر موسیقی در تنوع است به همین دلیل برخی از آثار وجود دارد که به دلیل سماجت و تکرار به اندازه کافی نزد مردم شناحته شده است و نیازی به حمایت ندارد ولی برخی از جریان ها است که به دلیل عدم شناخت مردم نیاز به حمایت مسئولان امورفرهنگی دارد و ارکستر موسیقی کلاسیک هم به دلیل شناخته نشدن آن نزد مردم نیاز به حمایت دارد به عنوان نمونه ارکستر مجلسی به دلیل شناخته نشدن مهجور مانده و اصلا مردم نمی دانند که چنین ارکستری هم وجود خارجی دارد و از طرف دیگر اغلب موزیسین هاحرکت تازه ای در جهت معرفی این ارکستر انجام نداده اند به همین دلیل از ۵۰ سال پیش تا کنون مدام درحال در جازدن هستیم و نکته دردناک اینکه در کمال ناباوری برای مجوز دادن به آثار بتهوون شورا تشکیل می دهیم.
این آهنگساز در ارزیابی شورای ارکستر سمفونیک گفت : تشکیل شورا برای ارکستر سمفونیک کاری از اساس بیهوده و اشتباه است چراکه عملکرد این شورا در این مدت نشان داده که خود اعضای شوراهم نمی دانند چه می خواهند و برای چه دور هم جمع شدند به نظرمن شورای ارکستر سمفونیک باید از اساس منحل شود و یا اینکه هر کسی بیش از دو سال حق ماندن دراین شورا را نداشته باشد به نظرمن درشرایط فعلی تعدد آرا و عقیده در این شورا محدود به یک عده خاص شده است که این انحصار بایستی از بین برود.
وی به آموزش نیروهای جوان در حوزه موسیقی کلاسیک اشاره کرد و گفت : وضعیت آموزش درحوزه موسیقی کلاسیک بسیار بد است و به جرات می گویم که سیستم آموزش دانشگاه جز دلزدگی و رخوت چیز دیگری به هنرجوی موسیقی نمی دهد؛ نمونه های عینی بسیار دیدم که قبل از ورود به سیستم آموزشی نوازنده ها و یا آهنگسازان قابلی بودند اما به محض ورود به دانشگاه اسیر آموزش ناصحیح شده و همه انگیزه های خویش را از دست داده اند به نظرمن سیستم آموزش باید تغییر کند.
این موسیقیدان افزود : احتیاجی نیست که خودمان را با معیارهای غرب بسنجیم بلکه ما باید معیارهای خودمان را برای آموزش داشته باشیم و این درحالی است دانشجوی موسیقی ۸ سال از عمرخود را در دانشگاه صرف می کند و دست آخر چیزی عاید آن نمی شودو بهتر است که آموزش موسیقی خارج از سیستم دانشگاه صورت گیرد.
مشایخی در پایان به آموزش رهبر برای ارکستر سمفونیک اشاره کرد و گفت : برای آموزش رهبر به یک ارکستردرست و حسابی نیاز است یک هنرجوی رهبری ارکستر تنها می تواند ۴ ماه بدون ارکستر آموزش ببیند و برای تداوم این آموزش باید ارکستری فراهم باشد که متاسفانه تحقق این امر با شرایط موجود ارکستر سمفونیک تهران امکان پذیرنیست و چشمم آب نمی خورد که به این زودی ها اتفاق مثبتی در این حوزه بیافتد.


تهيه و ارسال خبر    :   حسین رستمی

ثبت نام آغاز شد

  پرينت صفحه جاري   پست الكترونيك   ذخيره آدرس سايت
 

88913010  (021)98+ خيابان كريمخان زند ، ابتداي خيابان استاد نجات اللهي ، پايين تر از كليسا ، ساختمان 299
info@TehranConservatory.ir CopyRight © 2007 All Right Reserved Tehran Conservatory of Music  
Web Design : Ati Net Co .   Programmer : Hassan Rashidi