Current Date : 1/15/2025 صفحه اصلي |  مديريت محتوايي  |  تماس با ما |  ارتباط با مديريت 
 English  |  Persian كنسرواتوار موسيقى تهران   
Quick Link
در آينه مطبوعات  «
بخش بين الملل  «
تقدير نامه ها  «     
بازديد ها  «     
قراردادهاي فرهنگي  «     
ثبت نام براي تحصيل  «     
شرايط تحصيل در  «     
كنسرواتوارهاي خارجي     
ساير سايتها  «
سازشناسي  «
مهندسي صدا  «
موسيقي الكترونيك  «     
الكتروآكوستيك  «     
استوديوها  «     
سازشناسي الكترونيكي  «     
نرم افزارها  «     
آكوستيك  «     
عضويت در خبرنامه  □
نام
ايميل

آرشيو اخبار

۸۸۸۲۴۰۵۰ - ـ۸۸۹۱۳۰۱۰ ـ ۸۸۳۱۶۱۹۲

تاريخ خبر : 23/07/1386

فردا هجدهمین سال درگذشت «مرتضی حنانه» است 

  فردا هجدهمین سال درگذشت مرتضی حنانه آهنگساز برجسته كشورمان است.



  مرتضی حنانه ۱۱ اسفند ۱۳۰۱ در تهران متولد شد.پس از پایان دوره ابتدایی دبستان در هنرستان موسیقی به تحصیل مشغول شد. در آن زمان، هنرستان موسیقی ده نفر از موسیقیدانان را از چكسلواكی برای آموزش به هنر آموزان هنرستان استخدام كرده بود كه مرتضی حنانه آموختن هورن را انتخاب نمود كه بعدها به عنوان هورنیست اول اركستر سمفونیك تهران شناخته شد.
با شروع جنگ جهانی دوم و كشیده شدن آتش آن به ایران، هنرستان موسیقی تعطیل گردید. اما حنانه با كمك علاقه مندان دیگر نظیر غلامحسین غریب و حسن شیروانی كنسرت های گوناگونی به طور آزاد در سالن‌های انجمن های فرهنگی و هنری برپا نمود و پس از چندی با پیوستن پرویز محمود به این جمع پایه اركستر سمفونیك تهران گذاشته شد.
در سال ۱۳۳۲ كه جشن هزاره بوعلی سینا برگزار گردید، حنانه توانست آثار خود را در حضور شرق شناسانی كه برای شركت در جشن دعوت شده بودند با هم سرایی و اركستر سمفونیك اجرا نماید و این اجرا چنان مورد توجه حضار قرار گرفت كه آقای چرولی سفیر وقت ایتالیا، بورس هنری آن كشور را در اختیار وی قرار داد و حنانه برای تكمیل تحصیلات و مطالعات خود در رشته های مختلف هنری به خصوص موسیقی به آن كشور عزیمت نمود.
مرتضی حنانه در رشته موسیقی مذهبی مقدس ایتالیا به تحصیل پرداخت. پس از بازگشت از ایتالیا در سال ۱۳۴۲ علاوه بر تدریس اركستراسیون و اداره كلاس هورن در هنرستان عالی موسیقی، به عضویت شورای عالی موسیقی رادیو ایران در آمد و در همین زمان بود كه اركستر سمفونیك رادیو ایران را به نام اركستر فارابی پایه گذاری كرد. این اركستر توانست آثار آهنگسازان ایران را مانند خود مرتضی حنانه، خانم شهینا، فریدون ناصری، فریدون فرزانه، مصطفی كسروی و سیروس شهردار را اجرا و ضبط نماید.
حنانه در سال ۱۹۶۵ از طرف رادیوی ایران و بنا به دعوت یونسكو، به تریبون انترناسیونال آهنگسازان رادیو و تلویزیون اعزام شد و در آنجا قطعاتی از اوراتوریو اثر خود را اجرا كرد كه از رادیوی ایرلند و سوییس پخش شد.
پس از افتتاح تلویزیون ایران، حنانه در سمت مشاور سرپرستی اقدام به تاسیس كلاس‌هایی جهت تعلیم فنی خوانندگان نمود و اركستر سازهای ایرانی را تشكیل داد.
وی در جشنواره شیراز قطعه كاكوتی را با اركستر مجلسی تلویزیون اجرا كرد كه موفق به دریافت جایزه گراندمانسیون اسپسیال گشت.در جشنواره دوم نیز، قطعه اپریس برای پیانو و اركستر او به رهبری فرهاد مشكوهٔ اجرا شد و سال ۱۳۵۰ موفق به اخذ جایزه بهترین آهنگساز برای فیلم فراتر از تله به كارگردانی جلال مقدم می‌شود.
حنانه ساخت موسیقی فیلم را از سال ۱۳۲۷ با فیلم ایران سرزمین طلای سیاه كه محصول اداره كل هنرهای زیبای وزارت فرهنگ و هنر بود آغاز كرد (گفته می‌شود كه وی نخستین كسی بوده كه در ایران به ساخت موسیقی فیلم اقدام كرده است). وی موسیقی متن فیلم‌هایی چون خونبارش ، سند زنده ، تشریفات ، مردی كه موش شد ، تیرباران ، جعفر خان از فرنگ برگشته و چند فیلم مستند و سریال هزاردستان را ساخته است.او همچنین آثار زیادی را ساخته و كتاب‌های زیادی را منتشر كرده است.
مرتضی حنانه روز سه شنبه،۲۴ مهر ۱۳۶۸، پس از گذراندن یك دوره بیماری سرطان چشم از جهان فرو بست. وی در جوار امامزاده طاهر در كرج به خاك سپرده شده است.


تهيه و ارسال خبر    :   حسين رستمي

ثبت نام آغاز شد

  پرينت صفحه جاري   پست الكترونيك   ذخيره آدرس سايت
 

88913010  (021)98+ خيابان كريمخان زند ، ابتداي خيابان استاد نجات اللهي ، پايين تر از كليسا ، ساختمان 299
info@TehranConservatory.ir CopyRight © 2007 All Right Reserved Tehran Conservatory of Music  
Web Design : Ati Net Co .   Programmer : Hassan Rashidi