Current Date : 1/15/2025 صفحه اصلي |  مديريت محتوايي  |  تماس با ما |  ارتباط با مديريت 
 English  |  Persian كنسرواتوار موسيقى تهران   
Quick Link
در آينه مطبوعات  «
بخش بين الملل  «
تقدير نامه ها  «     
بازديد ها  «     
قراردادهاي فرهنگي  «     
ثبت نام براي تحصيل  «     
شرايط تحصيل در  «     
كنسرواتوارهاي خارجي     
ساير سايتها  «
سازشناسي  «
مهندسي صدا  «
موسيقي الكترونيك  «     
الكتروآكوستيك  «     
استوديوها  «     
سازشناسي الكترونيكي  «     
نرم افزارها  «     
آكوستيك  «     
عضويت در خبرنامه  □
نام
ايميل

آرشيو اخبار

۸۸۸۲۴۰۵۰ - ـ۸۸۹۱۳۰۱۰ ـ ۸۸۳۱۶۱۹۲

تاريخ خبر : 06/02/1386

شب فرانك شفر برگزار شد 

  فليم‌ساز هلندي در تهران تاكيد كرد: 3=1+1

به گزارش خبرنگار موسيقي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين كارگردان هلندي كه مراسمي با عنوان "شب فرانك شفر"، در خانه‌ي هنرمندان ايران سخن مي‌گفت، درباره‌ي گفت‌وگوي بين فيلم و موسيقي اذعان داشت: دريافت‌هاي چشم و گوش كاملا با هم متفاوت هستند و آدم نمي‌تواند همانطور كه فيلم مي‌سازد موسيقي بسازد. گوش‌ها بيشتر عاطفي هستند و به قلب نزديك‌ترند حال آنكه چشم‌ها واقعيت را مي‌بينند.

وي افزود: ما مي‌توانيم با تصاوير، موسيقي را تجزيه و تحليل كنيم، اما كاري كه فرمال با موسيقي مي‌كنيم، نمي‌توانيم با فيلم اجرا كنيم، اما مي‌توانيم در جاهايي از تبديل استفاده كنيم.

شفر در بخش ديگري از سخنان خود يادآوري كرد: من هيچ‌گاه در فيلم‌ها از تفسير موسيقي استفاده نمي‌كنم، بلكه سعي دارم موسيقي را با ساختارش به فيلم تبديل كنم و به همين علت هر فيلم با فيلم ديگر متفاوت است.


  سرويس: فرهنگ و هنر - موسيقي
1386/02/07
04-27-2007
14:27:20
8602-04019: کد خبر

نادر مشايخي و فرانك شفر در خانه‌ي هنرمندان ايرانخبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و هنر - موسيقي

فرانك شفر معتقد است: موسيقي و سينما هر دو ريتم دارند، هر دو با زمان كار دارند و هر دو "به‌خاطر آوردن" را اصل مهمي مي‌دانند.
در اين مراسم كه از سوي نشريه‌ي بخارا با همكاري انجمن موسيقي ايران تدارك ديده شده بود، نادر مشايخي از مايكل دراير تشكر كرد كه اركستر سمفونيك را با عشق خاصي به آلمان دعوت كرد و ادامه داد: بسياري از رسانه‌هاي آلماني بعد از اين قضيه به ايران آمده و فيلم‌هاي كوتاهي درباره‌ي اركستر سمونيك ساختند.

رهبر اركستر سمفونيك تهران يادآوري كرد: فرانك‌ شفر انسان متواضعي است و هر سال گوشه‌يي از فرهنگ ما را در اين فستيوال نشان مي‌دهد. او امسال اركستر سمفونيك اوسنا بروك را به تهران آورده است و سال آينده اپرايي از برلين را در ايران اجرا خواهد كرد.

مايكل دراير، مدير فستيوال شرقي آلمان، نيز اظهار كرد: ششمين‌بار است كه به ايران مي‌آيم و احساس مي‌كنم اينجا خانه‌ي من است كه البته شايد اين احساس به‌خاطر مهمان‌نوازي ايرانيان باشد.

وي گفت: چهار سال پيش نخستين كار را درباره‌ي موسيقي معاصر بالتيك شروع كردم. بعد از آن تصميم گرفتم كه كار جديدي را شروع كنم و براي اين كار ايران را در نظر داشتم، دليل آن‌هم اين بود كه در اروپا مردم درباره‌ي ايران بسيار كم مي‌دانند، در حاليكه اين منطقه گهواره‌ي فرهنگ است.

وي دليل دعوت اركستر سمفونيك به آلمان را همين مساله دانست و عنوان كرد: در اين اجرا يك هزارو400 نفر به سالن آمدند و اين برنامه به‌صورت زنده از راديو سراسري آلمان پخش شد كه بازتاب عظيمي در ميان رسانه‌ها داشت.

مدير فستيوال شرقي آلمان افزود: براي من برخورد و آشنايي بين انسان‌ها مهم است و معتقدم كه فرهنگ يك قدم از سياست جلوتر است.

دراير به تلاش خود براي برقراري ارتباط بين مدرسه‌هاي موسيقي در تهران، شيراز، اوسنابروك و... اشاره كرد و گفت: امسال با مدرسه‌يي در فلسطين كه ادوارد سعيد پايه‌گذارش بوده، برنامه‌يي را شروع كرد‌ايم و من فكر مي‌كنم تبادل فرهنگي تنها راه ممكن براي زندگي كردن در كره‌ي زمين است.

وي گفت: فرانك‌شفر در خانه‌اش در مكزيك نشسته بود كه كاملا اتفاقي فيلم مشايخي را ديد كه در اوسنابروك با اركستر سمفونيك موسيقي فرانك زاپا را اجرا مي‌كند. او بلافاصله با يك گروه فيلم‌برداري به محل اجراي برنامه رفت تا اين برنامه را ضبط كند. شايد به اين دليل كه شفر با عشق و علاقه‌ي خاص به انسان‌ها نگاه مي‌كند.

به گزارش ايسنا، در ادامه‌ي مراسم سپس قسمتي از فيلم "حلقه" ساخته فرانك شفر پخش شد كه در آن به مجموعه‌يي از تصاوير اركستر و صحبت‌هايي از جان پرداخته بود.

نادر مشايخي با بيان اين مطلب كه تمام اپراي رينگ در سه دقيقه خلاصه شده بود، اثر را كلاژي از شوئنبرگ، استراونيسكي و بهترين موزيسين‌هاي قرن 20 دانست كه به پيشنهاد خود كيج در سه دقيقه خلاصه شد.

مشايخي كارهاي شفر را چيزي بيش از يك مستند خواند.

اشتاين در تئوري‌پردازي‌هايش نوشته است "يك به علاوه يك" دو نمي‌شود، بلكه بايد سه شود يعني علاوه بر دو، المان و شات كه در دست داريم قادر باشيم به يك بيان سوم و جديد برسيم.

در ادامه بخشي از سمفوني بريو نمايش داده شد كه اولين كار شفر درباره‌ي موسيقي مدرن بود. شفر با اشاره به به تمثيل بريو گفت: تمام موسيقي اروپا در يك قايق تلقي مي‌شود كه روي امواج اقيانوس رهسپار است.

وي اضافه كرد: من تمام فيلم‌هايم را يك سمفوني مي‌بينم چرا كه موسيقي اروپا نيز تماما يك چيز است. در ابتداي قرن بيستم روند رودخانه‌ي موسيقي به دو قسمت تقسيم شد: نخست شوئنبرگ با سيستم 12 صدايي، سپس استراونيسكي با تصوير و ديد ريتميك.

شفر گفت: در ابتداي قرن 20 ما در يك اقيانوس هستيم و اين آب است كه ما را به هم منتقل مي‌كند، ما انسان هستيم و 70 درصد از آب تشكيل شده‌ايم و موسيقي نيز آب است، به همين علت است كه من اينجا هستم و فكر مي‌كنم فيلمي كه مي‌سازم روال بزرگي را در اركستر سمفونيك ايفا مي‌كند.

اين فيلم‌ساز هلندي سپس به تفاوت بين مساله‌ي اتفاق در ساختار و دقيق بودن همه‌ي وقايع پرداخت و تاكيد كرد: كيج با مساله‌ي اتفاق كار مي‌كند.

در ادامه بخشي از فيلمي به‌نمايش درآمد كه ريكاردوشي با اركستر، كنسرتو (رمينور) موتزارت را اجرا مي‌كنند.

شفر گفت: مساله‌ي اصلي اين است كه اركستر يك كنسرتو و پيانيست يك كنسرتوي ديگر را تمرين كرده‌اند. اين يك اتفاق است و از درون همين اتفاق موسيقي زيبا به‌وجود مي‌آيد. ريكاردو شي و پيرز اصلا همديگر را دوست ندارند ولي در موسيقي به‌واقع با هم همراه هستند و بداهه هم مي‌توانند زيبا ظاهر شوند و اين همان اتفاق است.

شفر در ايران، شيراز و در آرامگاه حافظ بودن را بسيار تاثيرگذار دانست و گفت: ما درباره‌ي موسيقي اتفاقي صحبت مي‌كنيم، حال آنكه فال حافظ خود يك اتفاق است. اتفاق با معيار انسان متفاوت است، خوبي و بدي تعاريف خاص خود را دارند. اتفاق در فيلم براي من امكاناتي را بوجود مي‌آورد كه ما انسان‌ها اصلا قادر نيستيم آن را تصور كنيم.

فرانك‌ شفر تاكيد كرد: برنامه‌هاي امشب را با يك فال حافظ شروع كرديم كه اميدواريم اغراق در اتفاق نشود.

رهبر اركستر سمفونيك تهران نيز در تاييد سخنان شفر اظهار داشت: دقيقا كاري را كه كيج با موسيقي كرده است، شفر با فيلم كرد و حتا قسمت‌هايي كه از تخت‌جمشيد گرفته بود، همان اپراسيون‌هاي كيج بودند.

شفرهم با تاكيد بر اتفاقي بودن اين اثر يادآوري كرد: بايد خودمان را آزاد بگذاريم و به دنياي بيرون اجازه بدهيم تا در ما اثر كند و در ضمن من به هيچ كدام از وقايع اين فيلم فكر نكرده بودم؛ بلكه اتفاق، آن را بوجود آورده بود.

وي درباره‌ي قطعه‌يي از پير بولز كه اوايل دهه‌ي 70 ميلادي توليد شده بود، سخن گفت و آن را تصوير كاملي از زندگي دانست و توضيح داد: ما با دو وجه روبرو هستيم، از طرفي با بولزي كه مسايل اتفاقي را تجربه مي‌كند و از طرفي ديگر بولزي كه هر چيز را بسيار دقيق بيان مي‌كند.


http://www.isna.ir/Main/NewsView.aspx?ID=News-912492&Lang=P


تهيه و ارسال خبر    :   علی معافی

ثبت نام آغاز شد

  پرينت صفحه جاري   پست الكترونيك   ذخيره آدرس سايت
 

88913010  (021)98+ خيابان كريمخان زند ، ابتداي خيابان استاد نجات اللهي ، پايين تر از كليسا ، ساختمان 299
info@TehranConservatory.ir CopyRight © 2007 All Right Reserved Tehran Conservatory of Music  
Web Design : Ati Net Co .   Programmer : Hassan Rashidi