Current Date : 1/15/2025 صفحه اصلي |  مديريت محتوايي  |  تماس با ما |  ارتباط با مديريت 
 English  |  Persian كنسرواتوار موسيقى تهران   
Quick Link
در آينه مطبوعات  «
بخش بين الملل  «
تقدير نامه ها  «     
بازديد ها  «     
قراردادهاي فرهنگي  «     
ثبت نام براي تحصيل  «     
شرايط تحصيل در  «     
كنسرواتوارهاي خارجي     
ساير سايتها  «
سازشناسي  «
مهندسي صدا  «
موسيقي الكترونيك  «     
الكتروآكوستيك  «     
استوديوها  «     
سازشناسي الكترونيكي  «     
نرم افزارها  «     
آكوستيك  «     
عضويت در خبرنامه  □
نام
ايميل

آرشيو اخبار

۸۸۸۲۴۰۵۰ - ـ۸۸۹۱۳۰۱۰ ـ ۸۸۳۱۶۱۹۲

تاريخ خبر : 19/12/1385

شب کیج با حضور مسئولین ،استادان کنسرواتوار تهران و نادر مشایخی در خانه هنرمندان برگزار شد. 

  مراسمي با عنوان "شب جان كيج" موسيقي‌دان نوجو، بحث انگيز و معترض به خودكامگي‌هاي زمانه‌ي آمريكايي، شامگاه چهارشنبه در تالار بتهوون خانه‌ي هنرمندان ايران، برگزار شد.

به گزارش خبرنگار بخش موسيقي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين برنامه با نمايش فيلم مستندي درباري جان كيج همراه بود. سپس محمدباقر ضيايي، با ارايه‌ي توضيحاتي درباره‌ي فلاكسوس (FLUXUS) و خط مشي جان كيج، يادآوري كرد، كه فلاكسوس در لغت به معناي غليان و جوشش است و به‌حالتي اطلاق مي‌شود كه در آن آهنگساز به حس غيرقابل وصفي دست مي‌يابد و با كلاژي از تصوير، نور، حركت و صدا سر و كار دارد.


  خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و هنر - موسيقي



وي بيان كرد: بنا به ديدگاه جان كيج، در يك اثر موزيكال، مجازيم هرگونه صدايي را بگنجانيم و براي اينكار احتياج به‌نوعي ساختارشكني خواهيم داشت.

او درباره‌ي اثر چهار و 33 توضيح داد: در اين ما به عنصر جديدي از بيان و مفهوم دست پيدا مي‌كنيم و با اين نظريه‌ي (كيج) كه سكوت يكي از منابع اصلي موسيقي است، مواجه مي‌شويم. در اين نوع موسيقي، رهايي و آزاد بودن نقش اصلي را ايفا مي‌كند و حتا رفتار و حركات هنري بدن انسان نيز در شكل‌گيري اين موسيقي موثر است.

در ادامه‌ي اين برنامه، نادر مشايخي، رهبر اركستر سمفونيك تهران و استاد رهبری ارکستر کنسرواتوار تهران، درباره‌ي چگونگي به وجود آمدن موسيقي اتفاقي توضيحاتي ارايه داد.

وي اظهار كرد: تفاوت عمده از هنگامي شكل گرفت كه موسيقي تونال به موسيقي آتونال تغيير كرد. چرا كه با موسيقي آتونال روابط علت و معلولي‌ كه در تونال وجود داشت زير سوال رفت و چيدمان نت‌ها قابليت تغيير پيدا كرد، چنانكه در مكتبي با نام "نيويورك" كيج كشف كرد كه با قوانين اتفاق مي‌تواند آهنگ بسازد.

او به قطعه‌اي با نام (MUSIC OF CHANGE) اشاره كرد كه براي پيانو سولو نوشته شده است و خاطرنشان كرد كه ما براي يك ‌واقعه، 64 حالت مختلف را مي‌توانيم متصور شويم چراكه ما خواسته يا ناخواسته زير چتر اتفاق به‌سر مي‌بريم.

به گزارش خبرنگار ايسنا، نادر مشايخي، با بيان اينكه در موسيقي آلاتونيك سليقه نقش ندارد و شخصيت فرد نبايد نقشي در هنرش داشته باشد، اظهار اميدواري كرد كه در ماه‌هاي ارديبهشت و خرداد سال آينده، چند قطعه را هر يك با چندين پرسپكتيو مختلف اجرا خواهند كرد و از مصالح مختلفي نيز در آن استفاده خواهد شد.

وي درباره نقش زمان در آثار اين موسيقي‌دان آمريكايي گفت: كيج آدمي چند استعدادي است و استادانه مي‌تواند زمان را متراكم ساخته يا بسط دهد و به‌عقيده‌ي او نظم بر اثر مرور زمان مي‌تواند كاري تكراري را به هنر تبديل كند.

سپس كاوه درخشان قطعه‌ي چهار بتوان شش اثر جان كيج را اجرا كرد.

در ادامه‌ي اين مراسم، نقل قولي از اين آهنگ‌ساز نوجو، توسط پيمان سلطاني، رهبر اركستر ملل، در اين نشست مطرح شد، با اين مضمون: "به ايران آمدم تا گمشده‌هايي را پيدا كنم، كه سرچشمه‌ي فراموش شده‌اي هستند" و "اولين مبدا صدا، هنگامي است كه در تصادم با سكوت قرار مي‌گيرد."

پس از اين سخنان قطعه‌ي "اوفيليا" اجرا شد و در بخش پاياني برنامه نيز ادامه‌ي فيلم مستند پخش و به علت اربعين حسيني اجراي اركستر موسيقي نوين به آخر فروردين 86 موكول شد.

اين مراسم با همكاري مجله‌ي بخارا ، كنسرواتوار تهران، و نیز با همكاري نشر ويستار تدارك ديده شده بود.


بنا بر اين گزارش، جان كيج در سال 1912 در لس‌آنجلس به دنيا آمد و در 1938 نخستين قطعه‌ي خود را براي پيانو ساخت.

گفته مي‌شود او در سال 1951 گروهي از موسيقيدانان و مهندسان را به‌كار گرفت تا نخستين قطعه‌ي موسيقي را بر نوار مغناطيسي ضبط كنند.


وي درسال 1949 جايزه آكادمي ملي هنر و ادبيات را به‌خاطر توسعه مرزهاي موسيقي و نوآوري در پيانو دريافت كرد و در سال 1978 عضو آكادمي هنر و علوم آمريكا انتخاب شد. او در سال 1982 نشان لژيون دونوار فرانسه را دريافت كرد و سال 1988 به‌عضويت آكادمي هنر و ادبيات آمريكا درآمد و يك‌سال بعد از سوي بنياد اينامورا جايزه كيوتو را گرفت.

انتهاي پيام

کد خبر: 8512-10223


تهيه و ارسال خبر    :   محمدی فر

ثبت نام آغاز شد

  پرينت صفحه جاري   پست الكترونيك   ذخيره آدرس سايت
 

88913010  (021)98+ خيابان كريمخان زند ، ابتداي خيابان استاد نجات اللهي ، پايين تر از كليسا ، ساختمان 299
info@TehranConservatory.ir CopyRight © 2007 All Right Reserved Tehran Conservatory of Music  
Web Design : Ati Net Co .   Programmer : Hassan Rashidi