Current Date : 1/15/2025 صفحه اصلي |  مديريت محتوايي  |  تماس با ما |  ارتباط با مديريت 
 English  |  Persian كنسرواتوار موسيقى تهران   
Quick Link
در آينه مطبوعات  «
بخش بين الملل  «
تقدير نامه ها  «     
بازديد ها  «     
قراردادهاي فرهنگي  «     
ثبت نام براي تحصيل  «     
شرايط تحصيل در  «     
كنسرواتوارهاي خارجي     
ساير سايتها  «
سازشناسي  «
مهندسي صدا  «
موسيقي الكترونيك  «     
الكتروآكوستيك  «     
استوديوها  «     
سازشناسي الكترونيكي  «     
نرم افزارها  «     
آكوستيك  «     
عضويت در خبرنامه  □
نام
ايميل

آرشيو اخبار

۸۸۸۲۴۰۵۰ - ـ۸۸۹۱۳۰۱۰ ـ ۸۸۳۱۶۱۹۲

تاريخ خبر : 12/09/1385

نظریه تاثیر موتزارت چیست؟ 

  کنسرواتوار موسیقی تهران – نظریه "تاثیر موتزارت" در واقع بیانگر این موضوع است که گوش فرا دادن به نوع ویژه ای از موسیقی پیچیده, تقویت کننده استدلال های فضایی زمانی در انسان است.
با این وجود عامه مردم برداشت دیگری از این نظریه دارند : گوش نمودن به موسیقی موتزارت شما را باهوش تر می نماید و چنانچه این عمل در کودکی صورت گیرد تاثیر آن به مراتب بیشتر خواهد بود.


  نظریه موتزارت را دکتر آلفرد توماتیس برای اولین بار در سال 1991 ارائه نمود. نظریه مذکور حاصل تحقیقات سی ساله این دانشمند نامی فرانسوی بر روی کودکانی بود که از معلولیت ذهنی رنج می بردند.
و نتایج تحقیقات فرانسیس راوسچر از روانشناسان دانشگاه ویسکانسین آمریکا و گردن شاو- فیزیک دان از دانشگاه کالیفرنیا – نظریه نوماتیس را در سال 1993 یه جهان علم معرفی کرد.تحقیقات آن دو ثابت نمود گوش کردن به سونات موتزارت قدرت استدلال فضایی زمانی را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد و در حدود 8 تا 9 واحد ضریب هوشی را افزایش می دهد.
یک سال بعد الکس راس مقاله نویس نیو یورک تایمز در مقاله ای نه چندان پخته چنین نوشت : " بر اساس تحقیقات راوسچر و شاو گوش کردن به موسیقی موتزارت شما را باهوش تر می کند " . و بدین ترتیب باوری اشتیاه را به شهرت رساند.
اما سیاست مداران نیز در این بین بیکار ننشستند. زل میلر فرماندار ایالت جرجیا آمریکادر 13 ژانویه سال 1998 از مجلس تقاضای 105000 هزار دلار بودجه بیشتر نمود تا به هر کودکی که در جرجیا به دنیا بیاید یک سی دی و یا نوار موسیقی کلاسیک تعلق بگیرد.وی در نطق خود در آن سال گفت : " هیچ کس نمی تواند منکر این موضوع شود که گوش دادن به موسیقی باعث افزایش قدرت استدلال فضایی و زمانی می شود" و پس از پخش قسمتی از سمفونی نهم بتهوون ( کورال ) خطاب به نمایندگان گفت :" فکر نمی کنید حالا باهوش تر شدید ؟" !!!.
هر چند آنچه میلر انجام داد تا مدت ها به طنز مجالس سیاسی بدل شد و بیشتر یک بازی سیاسی محسوب می شد تا عملکردی در راستای علم اما باعث شد در سر تا سر جهان این نظریه شناخته شود و امروزه میلیون ها دلار صرف تحقیقات در این زمینه می شود.

امروزه ثابت شده است گوش فرا دادن به موسیقی علمی با پیچدگی های ساختاری , و بدون توجه به نوع موسیقی, باعث افزایش قدرت فعالیت های ذهنی به ویژه استدلال زمانی فضایی انسان می شود.

مترجم : پورنگ ظریف کریمی – کنسرواتوار موسیقی تهران


تهيه و ارسال خبر    :   پورنگ ظریف کریمی

ثبت نام آغاز شد

  پرينت صفحه جاري   پست الكترونيك   ذخيره آدرس سايت
 

88913010  (021)98+ خيابان كريمخان زند ، ابتداي خيابان استاد نجات اللهي ، پايين تر از كليسا ، ساختمان 299
info@TehranConservatory.ir CopyRight © 2007 All Right Reserved Tehran Conservatory of Music  
Web Design : Ati Net Co .   Programmer : Hassan Rashidi