Current Date : 1/15/2025 صفحه اصلي |  مديريت محتوايي  |  تماس با ما |  ارتباط با مديريت 
 English  |  Persian كنسرواتوار موسيقى تهران   
Quick Link
در آينه مطبوعات  «
بخش بين الملل  «
تقدير نامه ها  «     
بازديد ها  «     
قراردادهاي فرهنگي  «     
ثبت نام براي تحصيل  «     
شرايط تحصيل در  «     
كنسرواتوارهاي خارجي     
ساير سايتها  «
سازشناسي  «
مهندسي صدا  «
موسيقي الكترونيك  «     
الكتروآكوستيك  «     
استوديوها  «     
سازشناسي الكترونيكي  «     
نرم افزارها  «     
آكوستيك  «     
عضويت در خبرنامه  □
نام
ايميل

آرشيو اخبار

۸۸۸۲۴۰۵۰ - ـ۸۸۹۱۳۰۱۰ ـ ۸۸۳۱۶۱۹۲

تاريخ خبر : 28/03/1385

آهنگساز ایرانی باید ذات موسیقی ایرانی را درک کرده باشد 

  کیخسرو پور ناظری - آهنگساز گفت : موسیقی ایرانی به واقع گنجینه ای است که تا سال های سال می تواند منشا خلق آثاری زیبا و به یادماندنی باشد .
این نوازنده تنبور و آهنگسازکه در میزگرد آهنگ و آهنگسازی در خبرگزاری مهر حضور داشت، با بیان این مطلب افزود : موسیقی ایرانی گنجینه ای است که تا سال ها می تواند برای ساخت آثار موسیقایی زیبا و جاودان منشا اثر باشد . منتها چگونگی استفاده از آن مهم است . من فکر می کنم که افراد صاحبنظر و آگاه به ذات موسیقی ایرانی می توانند از آن به خوبی استفاده کنند .


  او درباره استفاده آهنگسازها از موسیقی نواحی گفت : موسیقی محلی از عمق و ویژگی های بارزی برخوردار است که استفاده صحیح از آن به شناخت استفاده کننده بستگی دارد . اگرچه برداشت و الهام از موسیقی محلی سلیقه ای است ، اما این اسفاده باید موجب غنای آن شود ، نه سبک شدنش .

این نوازنده تار به نقش وسایل ارتباط جمعی اشاره کرد و اظهارداشت : تربیت شنیداری شنوندگان به عهده وسایل ارتباط جمعی است . آن ها باید سطح سلیقه مخاطبان را ارتقا بدهند تا علاوه بر این که صاحب ذوق و سلیقه می شوند ، حسن انتخاب نیز پیدا کنند.اما متاسفانه رسانه ها به ذائقه شنونده های آسان پسند روی آورده اند .
پور ناظری در پاسخ به این پرسش که گرایش بیش از حد به سنت چه عواقبی دارد؟ تصریح کرد : به نظر من این یکسو نگری ها و گرایش های افراطی به سنت در بعضی از اهالی موسیقی سنتی حاصل بی ذوقی و ناتوانی شان است . آقا حسینقلی و میرزاعبدالله دو برادر بودند اما هرکدام ردیف خاص خودشان را داشتند. متاسفانه در دوسه دهه اخیر موسیقی در بسیاری از حوزه ها به تکرار رسیده است . این مساله در آهنگسازی هم صدق می کند . هنوز داریم چهارمضراب های درویش خان و صبا را تدریس می کنیم .
وی نقش تقلید و سپری کردن دوره های مختلف در موسیقی ایرانی را مساله ای اساسی دانست و افزود : تسلط به شیوه های مختلف به علاوه بیان حال و احساس شخصی می تواند به یک نتیجه مثبت در زمینه موسیقی منجر شود .

آهنگساز حیرانی در ادامه گفت : یکی از مشکلات موسیقی ما این است که هنرمندان از مرحله آموزش بلافاصله به مرحله تولید می رسند. چنین اتفاقی باعث می شود موسیقی ما به تکرار در تولید برسد .
وی درخصوص کمبود آهنگ و آهنگساز به نبود حال و هوای معنوی اشاره کرد و گفت : آهنگسازی به ذوق ظریف و حال و هوای معنوی نیاز دارد . در این روزها، ماشین ، ترافیک و دود و.. ذوق آدمها را می کشد‎.
کیخسرو پورناظری در پایان درباره نقش دانشگاه ها در تربیت آهنگسازخاطر نشان کرد : با چهارسال دانشگاه رفتن کسی نوازنده و آهنگساز نمی شود . حداقل باید 15 ،20 سال زحمت کشید . اگر دقت کرده باشید می بینید کسانی که در خانواده ای موزیسین پرورش یافت اند، در عرصه موسیقی از سایرین موفق ترند.
جام جم آن لاین


تهيه و ارسال خبر    :   الینا مصدق

ثبت نام آغاز شد

  پرينت صفحه جاري   پست الكترونيك   ذخيره آدرس سايت
 

88913010  (021)98+ خيابان كريمخان زند ، ابتداي خيابان استاد نجات اللهي ، پايين تر از كليسا ، ساختمان 299
info@TehranConservatory.ir CopyRight © 2007 All Right Reserved Tehran Conservatory of Music  
Web Design : Ati Net Co .   Programmer : Hassan Rashidi