Current Date : 1/15/2025 صفحه اصلي |  مديريت محتوايي  |  تماس با ما |  ارتباط با مديريت 
 English  |  Persian كنسرواتوار موسيقى تهران   
Quick Link
در آينه مطبوعات  «
بخش بين الملل  «
تقدير نامه ها  «     
بازديد ها  «     
قراردادهاي فرهنگي  «     
ثبت نام براي تحصيل  «     
شرايط تحصيل در  «     
كنسرواتوارهاي خارجي     
ساير سايتها  «
سازشناسي  «
مهندسي صدا  «
موسيقي الكترونيك  «     
الكتروآكوستيك  «     
استوديوها  «     
سازشناسي الكترونيكي  «     
نرم افزارها  «     
آكوستيك  «     
عضويت در خبرنامه  □
نام
ايميل

آرشيو اخبار

۸۸۸۲۴۰۵۰ - ـ۸۸۹۱۳۰۱۰ ـ ۸۸۳۱۶۱۹۲

تاريخ خبر : 03/03/1385

محمدرضا لطفی هنوز در حال و هوای گذشته است / واکنش موسیقیدانان به طرح انتقادات علنی در رسانه‌ها 

  هوشنگ کامکار، آهنگساز و مدرس موسیقی، گفت: "وعده‌های محمدرضا لطفی درباره ایجاد تحول در وضعیت امروز موسیقی ایرانی غیرعملی است و بیشتر به تبلیغات برای مطرح شدن می‌ماند."
هوشنگ کامکار در گفت و گو با خبرنگار موسیقی مهر با بیان این مطلب افزود: او بی این که واقعیت ها را در نظر بگیرد تصمیماتی گرفت و پیشنهادهایی داد که به نظرم از اجرای خیلی هاشان بر نخواهد آمد. شما از هر موزیسین و حتی دانشجوی این رشته نظر خواهی کنید برای شما کلی طرح ارایه خواهد کرد اما آیا عمل کردن به این طرح ها به اندازه گفتنشان ساده است؟!

سرپرست گروه کامکارها اظهار نظرهای "محمدرضا لطفی" درباره نوازندگان کمانچه را مردود شمرد و گفت: او هنوز در حال و هوای گذشته است و فکر می کند اگر نوازنده ای مثل بهاری ننوازد، کمانچه نواز خوبی نیست و کارش عیب دارد. لطفی متاسفانه فرق محیط و زمانه امروز با قدیم را در نظر نمی گیرد.

به گفته کامکار دلیلی وجود ندارد که یک نوازنده تار امروزی درست مانند "میرزا حسینقلی" تار بنوازد. او افزود: قیاسی که او می کند قیاس مع الفارق است. چرا من باید مثل حسینقلی خان تار بزنم وقتی که سازی که ساخته شده با سازی که او آن را می نواخته متفاوت است؟ بگذریم که محیط و روزگار من با زمانه او به کلی متفاوت است.

این مترجم اظهار داشت : لطفی ضعف های تکنیکی نوازندگان قدیمی را به حساب اصالت آن ها می گذارد اما باید اذعان داشت که این ها ضعف هستند و نه اصالت. کاری را که آن زمان مرحوم برومند در حفظ و نگهداری ردیف کرد امروز نوارهای کاست می کنند. به این اعتبار برومند یک ضبط صوت بود. حالا دیگر حفظ کردن به منظور نگهداری از ردیف هنر محسوب نمی شود.

کامکار معتقد است که لطفی با این گونه حرف ها خودش را زیر سوال برده است. او در این باره گفت: فرج پوری به نظرم جوابی منطقی به لطفی داده است. او گفته بود: "آقای لطفی! پس شما چرا سه تار را مثل تنبور می نوازید؟" جالب نبود که هنرمند مطرحی مثل لطفی خودش را با این حرف ها زیر سوال ببرد. لطفی جای این که برود و صفحات روزنامه ها را اشغال کند باید برود سر کلاس و شیوه تارنوازی خودش و ردیف را تدریس کند.

این آهنگساز در پایان یادآوری کرد: لطفی به ایران که آمد وعده داد ارکستر تشکیل می دهد و فلان کار را می کند. حالا همه می پرسند پس چه وقت به وعده هایش عمل می کند؟ گفتن این حرف ها بدون در نظر گرفتن شرایط و امکانات امروز بیشتر در حوزه کلام کاربرد دارد.
خبرگزاری مهر


تهيه و ارسال خبر    :   الینا مصدق

ثبت نام آغاز شد

  پرينت صفحه جاري   پست الكترونيك   ذخيره آدرس سايت
 

88913010  (021)98+ خيابان كريمخان زند ، ابتداي خيابان استاد نجات اللهي ، پايين تر از كليسا ، ساختمان 299
info@TehranConservatory.ir CopyRight © 2007 All Right Reserved Tehran Conservatory of Music  
Web Design : Ati Net Co .   Programmer : Hassan Rashidi