Current Date : 1/21/2025 صفحه اصلي |  مديريت محتوايي  |  تماس با ما |  ارتباط با مديريت 
 English  |  Persian كنسرواتوار موسيقى تهران   
Quick Link
در آينه مطبوعات  «
بخش بين الملل  «
تقدير نامه ها  «     
بازديد ها  «     
قراردادهاي فرهنگي  «     
ثبت نام براي تحصيل  «     
شرايط تحصيل در  «     
كنسرواتوارهاي خارجي     
ساير سايتها  «
سازشناسي  «
مهندسي صدا  «
موسيقي الكترونيك  «     
الكتروآكوستيك  «     
استوديوها  «     
سازشناسي الكترونيكي  «     
نرم افزارها  «     
آكوستيك  «     
عضويت در خبرنامه  □
نام
ايميل

آرشيو اخبار

۸۸۸۲۴۰۵۰ - ـ۸۸۹۱۳۰۱۰ ـ ۸۸۳۱۶۱۹۲

تاريخ خبر : 21/02/1385

سهم موسیقی در نمایشگاه کتاب ناچیز است؛ گزارش  

  خبرگزاری مهر - گروه موسیقی: نوزدهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در حالی برگزار می شود که در آن به "موسیقی" به عنوان یکی از پرمخاطب ترین هنرهای امروز سهم ناچیزی رسیده است.

به گزارش خبرنگار موسیقی مهر،نمایشگاه بین المللی کتاب یکی از کلان ترین اتفاق های فرهنگی سال است که موجب حرکت و پویایی بسیاری در میان اهالی فرهنگ و هنر می شود . از آنجا که هر هنری علاوه جنبه های عملی و پراتیک از جنبه های تئوریک نیز برخوردار است ،نمایشگاه کتاب را می توان به نوعی جشنواره آثار مکتوب هنری دانست .در این میان کتاب های مربوط به موسیقی مانند جشنواره موسیقی از رونق چندانی در نمایشگاه نوزدهم بر خوردار نیست .


 


اگر برای دریافت اطلاعات درباره حضور ناشرانی که در عرصه موسیقی فعالیت می کنند ،به پایگاه های اطلاع رسانی مراجعه کنید به یافته های اندکی بر می خورید که چیزی جز سر در گمی وناکامی با خود همراه ندارد .


در میان این همه ناشر که در تمام زمینه ها به اندازه کافی حضور دارند ،فقط چیزی حدود پنج یا شش مورد به چشم می خورند که در عرصه چاپ و نشر کتاب های موسیقی فعالیت می کنند.

انتشارات سرود یکی از ناشرانی است که فقط در زمینه چاپ آثار مربوط به موسیقی فعالیت می کند . این ناشر که در نوزدهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با حدود 7 کتاب جدید حضور دارد ،از فعال ترین ها به شمار می رود . غرفه دار این انتشارات در خصوص وضعیت نمایشگاه گفت : برگزاری نمایشگاه با اطلاع رسانی نا مناسب آغاز شد که این روند همه چیز را تحت تاثیر خود قرار داده است .

وی درباره وضعیت کتاب های مربوط به موسیقی و استقبال مردم اظهار داشت : امسال به ظاهراز سوی ناشران استقبال چندانی نشده است . متاسفانه مردم هم به دلیل نشنیدن و نخواندن آثار ارزشمند در زمینه موسیقی روز به روز از آن و پایه های آن فاصله می گیرند که این مساله بازار نشر موسیقی رانیز تحت تاثیرقرار داده است.



نشر افکار یکی از ناشرانی است که علاوه بر انتشار کتاب هایی در زمینه ادبیات ، تئاتر ،روان شناسی و علم اجتماعی چند کتاب هم در زمینه موسیقی دارد که همگی در سال های گذشته منتشر شده اند و امسال هیچ کتاب جدیدی را به علاقمندان معرفی نکرده است.

ازناشران نسبتا موفق رشته موسیقی می توان به نشر آتنا اشاره کرد که با انتشار کتاب های تصنیف ها و ترانه های ماندگار و انتشار چند شبه شناخت نامه اندک بازاری داشت .

اما مسعود زرگرمدیر نشر آتنا در این یاره گفت : با اینکه کتاب های نشر آتنا جزو آثار پر فروش هر سال محسوب می شده ،امسال استقبال چندان زیادی صورت نگرفته است .

این ناشر که چند کتاب در دست انتشار دارد برا ی رونق بخشیدن به غرفه خود پوسترهای متعددی از بزرگان موسیقی ایرانی تهیه و اقدام به فروش آنها کرده بود . این مساله (فروش عکس و پوستر بزرگان موسیقی ایرانی )در بسیاری دیگر از غرفه های نمایشگاه دیده می شد ؛به نظر می رسد در عرصه موسیقی هم مثل سایر هنرها ،هنرمند از هنرش برتر است .

از میان ناشرانی که علاوه بر انتشار کتاب در زمینه های مختلف به انتشار آثار صوتی نیز می پردازند ،نشر هرمس از پر مخاطب هاست . اما این ناشر هم مثل بسیاری دیگر در سکوت و آرامش به ارائه محصولات خود می پردازد . جوانی که در غرفه فروش آثار صوتی نشر هرمس فعالیت می کند خیلی با احتیاط از محدودیت های پنهان برای پخش آثار صوتی می گوید و به اندک مساحت مربوط به این بخش اشاره می کند . امااین موسسه همچنان مخاطبان خود را حفظ کرده است .

از دیگر ناشرهایی که از چنین وضعی برخوردارند می توان به انتشارات سروش اشاره کردکه در حوزه آثار مکتوب همان کتاب های قدیمی را ارائه داده است و در بخش آثار صوتی با وجود دولتی بودن و در اختیار داشتن فضایی مناسب از فروش و ارائه موفقی برخوردارنیست .

چند ناشر موسیقایی دیگر مانند پارت ، رهام و چنگ هم حضور داشتند که اغلب آثاری نت نویسی شده وآموزشی - درسی ارائه داده اند . نکته ای که توجه علاقمند پرسشگر را جلب می کند این است که اغلب کتاب های منتشر شده ارائه دهنده تئوری های موسیقی غرب و آموزش سازهای غربی است . در زمینه موسیقی ایرانی کتاب های معروف به قطعه یا نهایتا کتاب های" شبه شناخت نامه" منتشر می شوند که گویای نبود نگرانی از مساله آموزش و نداشتن پشتوانه اندیشگانی در این زمینه است .

نشر چشمه هم مانند سال های گذشته فقط کتاب "درک و دریافت موسیقی "را ارائه داده است .

علاوه بر ناشران حوزه موسیقی ،مطبوعاتی های این عرصه هم در نمایشگاه حضور داشتند . دراین میان تنها ماهنامه فرهنگ و آهنگ توانسته بود با پذیرفتن نمایندگی موسسه آوای شیدا و مرکز موسیقی بتهوون (آوا ی خورشید)خلوت خود را تا حدودی شلوغ کند .

نشر ماهورهم که چند روز قبل از برگزاری نمایشگاه به علت بی توجهی برگزار کنندگان نمایشگاه و اختصاص ندادن یک غرفه مناسب به آنها از حضور در نمایشگاه انصراف داده بود.

محمد موسوی -مدیر انتشارات ماهور - در گفتگویی کوتاه با خبر نگار موسیقی مهر ،در این باره گفت : مکان اختصاص داده شده به موسسه ماهورفقط 9متر بود که متناسب با تولیدات ما نبوده و نیست.

وی افزود : انتشارات ماهوربا 42 عنوان کتاب از جمله دایره المعارف مرجع در سال 1384، یکی از فعال ترین ناشران آثار فرهنگی و هنری بوده است که اینها جدای از تولیدات صوتی ما است . مسئولان نمایشگاه انتشار موسیقی را جزو نشر به حساب نیاورده اند و گفته اند که نمی توانید 300 عنوان سی دی موسیقی محلی و دستگاهی را به نمایشگاه بیاورید .

خبر گزاری مهر


تهيه و ارسال خبر    :   الینا مصدق

ثبت نام آغاز شد

  پرينت صفحه جاري   پست الكترونيك   ذخيره آدرس سايت
 

88913010  (021)98+ خيابان كريمخان زند ، ابتداي خيابان استاد نجات اللهي ، پايين تر از كليسا ، ساختمان 299
info@TehranConservatory.ir CopyRight © 2007 All Right Reserved Tehran Conservatory of Music  
Web Design : Ati Net Co .   Programmer : Hassan Rashidi